facebook

HAMPSTEAD, EN SKØN LANDSBY I LONDON

Det er ikke mange, som ved det, men London er ikke én by, den består af mange byer! En af disse småbyer er Hampstead, som er et af storbyens mest eksklusive og samtidigt hyggeligste steder. 
Hampstead ligger nord for London city, og omtales gerne som en “village”, altså en landsby, i stedet for en “town”, altså by, som f.eks. Camden Town. Her finder man nogen af de højeste ejendomspriser i London. Faktisk bor der flere millionærer (i pund!) her end noget andet sted i Storbritannien.
Men lad det ikke skræmme dig, Hampstead er faktisk rigtig hyggelig med små gyder og mange caféer og restauranter.


Den oplagte måde at komme til Hampstead er med undergrunden, Northern Line, hvor Hampstead Station ligger lige i midten af landsbyen. Jeg tog turen på en søndag, som er en fin dag til et besøg i Hampstead, da alle butikkerne er åbne.
Som jeg har forstået det, hænger det sammen med, at der før i tiden boede mange jøder i Hampstead, og de har som bekendt ikke hviledag om søndagen. Min tur startede med at gå ned til Flask Walk, et fascinerende strøg/gyde. 
Denne stump gade er fyldt med interessante butikker og caféer med kaffedrikkende gæster, som fordeler deres mange shopping-poser på fortovet imellem bordene. Jeg fandt til og med en isbutik i denne gyde, så jeg var meget tilfreds med min tur.
Oddonos Gelato, hedder den, og der er siddepladser både inde og ude. Priserne var ikke afskrækkende, og isen var god.
En spadseretur i boligområderne afslører, at her bor der folk med mange penge. Gaderne er fyldt med dyre biler, og huse og haver er yderst velholdte.
Der er dog få direkte prangende bygninger, men sammenlignet med f.eks. Dalston er det tydeligt, at Hampstead er et meget rigere område. 
Hampstead er nemt at komme til med undergrunden, eller the tube, som den hedder i England. Northern Line afgår fra bl.a. Leicester Square.
Men vær opmærksom på, at Northern Line forgrener sig, og for at komme til Hampstead skal du vælge et tog med endestation i Edgware. Når du skal tilbage til Leicester Square, skal du vælge et tog med endestation i Charing Cross.

Der afgår undergrundstog med få minutters mellemrum.