facebook

London vandreture og dagsture

London er en fantastisk by å utforske til fots, og det finnes et utall av flotte gåturer man kan ta her. Uansett om du er ute etter historiske severdigheter, kulturelle opplevelser eller bare en avslappende spasertur i en av de mange parkene, så er det noe for enhver smak.
Uansett hvor du går, så er det alltid noe spennende å se og oppleve i London, og det er en perfekt by å utforske til fots.

LONDON VANDRETURE 1

1. House of Parliment i Parliament
Metro: Westminster.
Parlamentet kaldes også Westminster Palace, fordi det var her, de engelske regenter siden 1000-tallet boede. I 1547 flyttede kongen til Whitehall Palace, men overhuset blev på stedet, der i 1834 blev raseret af en brand, som kun Westminster Hall overlevde.
Det nuværende Westminster Palace er opført i 1840 – 1888 i pragtfuld nygotisk stil. Her har parlamentets to akmre hjemme, og debatter her er åbne for publikum.

2. Big Ben i Parliament Square
Metro: Westminister.
Big Ben er navnet på den 13 ton tunge klokke i Wstminster Palaces berømte tårn.

3. Westminster Abbey (Parliament Square)
Metro: Westminister.
Kirken er grunlagt som kloster i 1065, men fik i 1245 sit nuværende gotiske udseende. Krken har lige siden været landets kroningskirke.
Se de mange kapeller i kirken, ikke mindst for St.Edward, hvis sarkofag er det helligste relikvium. I kirken er der også et museum, der er indrettet i en del af den tidligste bygning fra 1065.

4. Cabinet War Museum
Metro: Westminister.
Det var fra denne kælder, den engelske regering med Winston Churchill i spidsen ledede landet under 2.Verdenskrigs bombardementer. Rummene, der er i original tilstand, blev indrettet i 1939.

5. Downing Street 10
Metro: Westminister.
I den lille gade finder man den mest kendte bolig i London, Premierministerens. Hans residens har ligget her siden 1735.

6. Royal Horse Guards.
Metro: Westminister.
Det tidligere konge-slot Whitehall Palace lå her, hvor dronningens beredne militær i dag holder til og hver dag holder vagt.

7. St. James Park
Metro: St.James Park.
Den smukke park op mod Buckingham Palace er anlagt i 1820 på de tidsligere kongelige jagtmarker.

8. Buckingham Palace
Metro: St.James Park.
Storbritanniens kongeslot blev opført i 1702 som Hertugen av Buckinghams bolig. Det var først i 1837, at slottet blev royal residens.
I dag kan man se vagtskiftet foran slottet, og der er også dele af slottet, der kan besøges – bl.a. galleriet Queen`s Gallery

9. Speakers Corner/Hyde Park (Cumberland Gate)
Metro: Marble Arch.
I det nordøstlige hjørne af den store Hyde Park er Speaker`s Corner, hvor folk siden 1872 har kunnet ytre sig til forbipasserende hver søndag.
På gaden umiddelbart foran står den romerk inspirerende marmortriumfbue, der blev bygget i 1828 til Buckingham Palaces inngangsparti. Buen var for smal til hestevogne, så i 1851 blev den flyttet.

LONDON VANDRETURE 2

10. Westminister Cathedral (Victoria Street)
Metro: Victoria.
Den store katolske kirke er bygget i en eventyrlig byzantisk stil i 1903. Der er flot marmorinteriør og en god utsift fra tårnet

11. Tate Britain (Millbank)
Metro: Pimlico.
Det berømte Tale Gallery, hvis samlinger erhvervsmanden Henry Tate grunlagde i 1897, blev i 2000 opdelt i Tate Britain og tate Modern. På Tate Britain er den fine samling af britisk malerkundt fra 1500 til i dag udstillet.

12. Imperial War Museum (Lambeth Road)
Metro: Lambeth North
Museet, der er indrettet i et tidligere hospital, skildrer krigens historie. Bl.a vises meget levende situasjonerne fra 1. Verdenskrigs skyttegravskrig og 2. Verdenskrigs bombardementer af London.

13. London Eye ( Westminster Bridge Road)
Metro: Waterloo.
London Eye er en af Londons nyeste seværdigheder, bygget til år 2000-fejringen. Udsigten fra de lukkede kabiner i pariserhjulet på 135 meter er enestående, og gir en udsigt på 4 mil. En tur rundt tager 30 minutter.

14. Trafalar Square
Metro: Charing Cross.
Pladsen er en af byens oaser, hvor folk mødes i stor stil, når vejret er godt. Pladsen er skabt som minde om Lord Nelson, der troner på den 56 meter høje søjle. I 1805 overvandt han den spanske og den franske flåde.

15. National Gallery (Trafalgar Square)
Metro: Charring Cross.
Londons fineste samling af malerier blev grunlagt i 1824. Den rummer en stor mængde værker fra 1200 – 1800 af Europas førende kunstnere, bl.a. finder man ger Van Goeghs solsikker.

16. Natonal Portrait Gallery (St. Martin`s Place)
Metro: Charing Cross
Londons portrætgalleri udstiller Englands historie gennom malerier. Udstillingen går tilbage til Elisabeth l, og den inkluderer mange av tidens kende personligheder.

17. Picadilly Circus
Metro: Picadilly Circus.
Picadilly Circus er en af Londons centrale pladser, hvor der altid er hektisk aktivitet. Specielt om aftenen er alle neonreklamerne et imponerende syn, og her fornemmes storbyens intensitet.

LONDON VANDRETURE 3

18. Tate Modern (Bankside)
Metro: Southwark
PÅ Tate Modern er der udstillet en enorm samling af international kunst fra 1900 til i dag, bl.a. værker af Monet, Matisse og Picasso.

19. Southwark Cathedral (Cathedral Street)
Metro: London Bridge
Katedralen er en smuk fransk inspireret gotisk kirke fra 1200-tallet

20. HMS Belfast
Metro: London Bridge
HMS Belfast er en krydser, der var i aktiv tjeneste i 1938 – 1953 i den engelske flåde. Åbent for publikum

21. Tower Bridge
Metro: Tower Hill.
Broen er et af Londons verdensberømte vartegn, opført ved en ingeniørmessig bedrift i 1894

22. Tower of London
Metro: Tower Hill
Tower blev påbegyndt i 1066, da Vilhelm Erobreren ville fastholde kontrollen over Themsen og London. Tower er i dag et møde med de kendte Beefeatergardere. Deres uniformer og traditioner stammer fra Tudortiden.
I Tower er Englands værdifulde kronjuveler og regalier samt en våbensamling udstillet

23. Monument
Metro: Monument
Søjlen, der er 62 meter høj, er opført til minde om byens store brand i 1666

24. Leadenhall Market
Metro: Monument
Markedet har været et af Londons bedste steder at købe kød og fisk allerede i 1300-tallet.

LONDON VANDRETURE 4

25. Bank of England
Metro: Bank
Bank of England er stedet, hvor landets guldreserver ligger. Her er i dag et museum

26. Guildhall
Metro: Bank
Guildhall er byens tidligere mangeårige rådhus. Den store smukke hall benyttes stadig ved officielle lejligheder

27. Museum of London
Metro: St. Pauls
Londons bymuseum viser byens historie tilbake til romerne. her er mange interessante historiske genstande

28. St. Pauls Cathedral
Metro: St. Pauls
St.Pauls Vathedral er i Europa kun overgået af Peterskirken i størrelse. Byggeriet fra 1710 er imponerende, og det fornemmer man ikke mindst fra den 113 meter høje kuppel.

29. Old Bailey
Metro: St.Pauls
I og omkring Old Bailey, der er en af Londons gamle retsbygninger, kan man se en kuriositet: dommerne med de tradisjonelle parykker

30. Courtauld Gallery & Gilbert Collection
Metro: Temple
I den nyklassicistiske Somerset House er der to store kunstsamlinger. Courtauld Gallery rummer mange store værker, primært af impressionister, fx Monet, Van Goegh, Gauguin, Cezanne og Renior. Filbert Collection rummer foskjellige kunstværker inden eksempelvis sølvarbejder

31. British Museum
Metro: Tottenham Court Road.
British Museum, grunlagt i 1753, har en af verdens største samlinger. Her kan man se genstande fra hele verden. Af det store museums mange højdepunkter kan nævnes friserne fra Athens Partenon på Akropolis og utallige egyptiske skatter

32. Covent Gardden
Metro: Covent Garden
Covent Gardens torvhaller fra 1832 er centrum for sandt folkeliv og et must at opleve.

London er en fantastisk by å utforske til fots