[mk_revslider id=»about»]

MUSEER, DU BØR  BESØGE I LONDON

Grant Museum of Zoology
Dette lille museum fungerer som et studiecenter for zoologistuderende ved University College London, men er også åbent for offentligheden. Her finder du mange spændende ting at se på for både voksne og børn. Museet er også kendt for at vise gamle film, hvor dyr eller monstre har hovedrollerne, og også med servering af vin.
Adresse: 21 University Street

British Museum
Dette museum er så kendt, at de sagtens kunne opkræve indgangsbillet uden at påvirke besøgstallet. Se det som en bonus, at det er gratis. Se Elgin Marbles, som stammer fra Athens Pantheon. Afsæt en hel dag til at udforske museet, hvor du finder kunst og kulturskatte fra næsten hele verdens kendte civilisationer.
Adresse: Great Russell Street

Tate Modern
Tate Modern er et nyere museum, som åbnede for ca. 10 år siden. Det fik hurtigt ry for at være et af verdens bedste museer for moderne kunst. Museet ligger i det, som en gang var Bankside Power Station, designet af Sir Giles Gilbert Scott. Her kan du se moderne kunst fra 1900 og frem til nu. En af museets fløje er for øjeblikket under konstruering.
Adresse: Bankside

National Portrait Gallery
Her kan du se portrætter af alle fra Henry VIII og frem, bl.a. det meget omdiskuterede maleri af Hendes Kongelige Højhed Hertuginden af Cambridge og mange flere kongelige og kendte. Fantastisk udsigt til hele West End fra caféen på den øverste etage.
Adresse: 2 St Martin’s Place

Serpentine Gallery
Midt i det smukke Kensington Gardens finder du dette galleri, som absolut er et besøg værd. Her hænger værker af alle kunstnertyper fra Damien Hirst til Jeff Koons, og om sommeren er der udendørs biograf og andre kulturelle indslag på museets Summer Pavilion.
Adresse: Kensington Gardens

Bedst for børn

Natural History Museum
Her er den kendte dinosaurus-udstillingen med små gipsmodeller af de store kæmper. Men museet byder også på andet end uddøde dyrearter. Her er også et mineral-galleri, en model af en blåhval i fuld størrelse, og en hel fløj, hvor du kan lære om geologi.
Adresse: Cromwell Road

Science Museum
Mange tænker måske, at dette museum er dedikeret til videnskab og mest for børn, men selv om museet absolut er meget familieorienteret, der der masser at se på også for voksne uden børn. Udstillingen Making The Modern World har en imponerende udstilling med bl.a. Apollo 10, Stephenson’s Rocket, Crick, Watsons model af DNA og Charles Babbages motor.
Adresse: Exhibition Road

V&A Museum of Childhood
Dette museum er et must, hvis du rejser med børn, og er hjemsted for en af verdens største og bedste samlinger af lege, dukkehuse, spil og kostumer. V&A Museum of Childhood har samlet på børnelege siden 1872. Du kan f.eks. se en imponerende samling Barbie-dukker, historiske teddybjørne og dukker, som er flere tusind år gamle.

Diana, Princess of Wales Memorial Playground
Legepladsen Princess of Wales’ Memorial Playground er måske Londons bedste udendørs legeplads, og børnense favorit i parken Kensington Gardens. Her er et gigantisk sørøverskib, som ligger trygt på egen strand, et område med tipi-telte og en landsby med huse i trækroner med stiger og hemmelige stier. Mange af attraktionerne på legepladsen er designet til at være brugervenlige for børn med forskellige handicap og/eller rullestol. Voksne har kun adgang sammen med børn. Caféen ved legepladsen har en fantastisk børnemenu og serverer Londons bedste softice.
Adresse: Kensington Gardens

Andre gode tips:

1. Køb et Travel Card, når du skal rejse med tuben, den billigste måde at rejse rundt i London, og meget nemt i brug.
2. Stik forbi Primark, her købte vi tro kopier af Gucci-sko, og hvem vil ikke gerne gå i byen med sådanne lækkerbiskener på fødderne?
3. Køb billigere snacks og drikke i lokale supermarkeder.

Jeg er meget fascineret af grønne oaser i storbyer, og i London er min favorit uden tvivl St. James’ Park. Ikke så stor som Hyde Park, men meget smuk. Fra tidligt forår til sent efterår er store mængder blomsterbede fyldt med de mest pragtfulde blomsterarrangementer, farvestrålende, men flot afstemte og utroligt velholdte. Her kan vi danskere lære meget.

Tag toget til Bicester Village med Chiltern Railways fra Marylebone Station. En imponerende designer outlet village med helt utrolige priser. Man kan selvfølgelig ikke sammenligne Bicester med USAs outlet villages. Men jeg gør selv altid mange røverkøb. For eksempel fik jeg 1 dunjakke, 1 regnfrakke, 1 efterårsvindjakke, vinterundertøj i H&H-butikken for i alt 1000 kr.!

Et godt tip er at tage kanalbåden fra Little Venice (som ligger lige bag ved Paddington Station) med endestation i Camden centrum. Turen tager 45 min. g går forbi London Zoo. Kanalbåden stopper med slusen i Camden. Her kan du gå i land og få en god frokost med en frisktappet pint på pubben Lock 17, som har udeservering.