Verdens beste shopping i London

Shoppingweekend London

Mange forbinder shopping i London med Oxford Street. Det er stadig muligt at shoppe her, men gaderne og butikkerne er efterhånden blevet noget slidte og turistfikserede. Jeg har ladet mig fortælle, at Londons indbyggere ikke længere tager til Oxford Street for at shoppe.

Westfields er en kæmpestort shoppingcenter, i hvert fald efter skandinavisk målestok. Det er ikke så stort som Dubai Mall, verdens største shoppingcenter, men Westfields i Shepherd’s Bush var det største i England, da det åbnede i 2008, og med 150.000 kvadratmeter og 255 butikker er der meget at vælge imellem. Læg også mærke til, at mange af disse butikker er meget store, sammenlignet med butikker i Skandinavien.

Centeret er opdelt i flere forskellige dele, som hver fremstår som et selvstændigt shoppingcenter. The Village har f.eks. meget luksuriøse butikker som f.eks. Gucci og selvfølgelig en champagnebar! Og kan man overhovedet kalde sig et shoppingcenter, hvis man ikke har en indendørs skøjtebane? I think not!

I Westfields bliver du desuden inviteret til at sætte dig ned og slappe af, uden at du er forpligtet til at købe noget – ganske usædvanligt for et shoppingcenter. Der er et antal behagelige siddepladser på forskellige steder i shoppingcenteret, og her må man godt sidde, selvom man er under 70 år!

Der er flere undergrundsstationer i nærheden. Den nærmeste er Wood Lane på Circle Line/Hammersmith and City, men Shepherd’s Bush på Central Line er også tæt på.  Der går også et antal busser til busterminalen i White City, som ligger klods op ad shoppingcenteret. Og nu er der også åbnet en ny Westfields i Stratford på den anden side af London.

Regent Street – where time is well spent
Et imponerende og livligt handelsstrøg, der indbyder til indkøb af kvalitet med stil. Her finder du kendte varehuse og butikker som Liberty, Jaeger, Laura Ashley og Hugo Boss. Regent Street strækker sig fra Oxford Circus fra nord i en bue til Piccadilly Circus i syd.

Oxford Street – The heart of London shopping
Londons mest travle handelsgade med mere end 300 britiske kædevarehuse og internationale modenavne, som sælger alt, lige fra billige gaver til dyrt designertøj. Her findes kendte varehuse og butikker som Debenhams, D H Evans, John Lewis, Selfridges, Marks & Spencer og Burton/Top Shop kæden. Er du musikinteresseret, så besøg HMW musik og multimediavarehus – den ældste musikforretning i verden. Oxford Street strækker sig fra Marble Arch i vest til Tottenham Court Road i øst.

Hamleys
Hamleys er et kæmpe legetøjshus på seks etager. Et paradis for børn, men også for voksne med barnesjælen i behold, og det er ikke underligt, at der hvert år kommer 5 millioner besøgende. Tag højde for, at der er særligt mange mennesker på Hamleys, når julen nærmer sig. Hamleys ligger på 188-196 Regent Street, og man kommer nemmest dertil via undergrundsbanen til Oxford Street/Piccadilly Circus . Varehuset har normalt åbent mellem kl. 10 og kl. 20 på hverdage og lørdage, og mellem kl. 12 og kl. 18 på søndage.

Harrods
Hvis du vil besøge varehuset, der har alt, og hvor man kan handle med stil og få førsteklasses service – så er Harrods varehuset for dig. Man kan finde alt fra brudekjoler til husdyr i varehuset, der i 1985 blev købt af den kendte forretningsmand Mohamed Al Fayed. Harrods historie begyndte tilbage i 1849, men det var først i 1889 Harrods koncentrerede sig om den type vareudbud, som de har i dag. Nu har Harrods mere end 5000 ansatte i 300 forskellige afdelinger. Vi anbefaler varmt et besøg her, også selv om du ikke nødvendigvis har tænkt dig at købe noget.